Hastanemizde Sağlıkta Kalite Standartları Gereği Pembe Kod "Bebek Kaçırma" Tatbikatı Gerçekleştirildi.
14 Aralık 2022

Hastanemizde, hasta güvenliği kapsamında kullanılan renkli kod uygulamalarından "pembe kod" tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği,bebek servisinde tedavi gören bebeğin annesinin lavaboya gitmesini fırsat bilen bebek hırsızı maket bebeği kaçırdı.

Lavabodan çıkan annenin sorumlu hemşireye haber vermesinin ardından "pembe kod" verilerek güvenlik görevlilerine bebeği kaçıran şüphelinin eşkali verildi.

Kameralardan şüpheliyi takip eden güvenlik görevlileri, bebek hırsızını hastaneden çıkmadan yakalayarak bebeği anneye teslim etti.

Tatbikat sonunda Başhekim Yardımcımız  Uzm. Dr. Fatih Mısırlıoğlu "Pembe kod kapsamında bebek/çocuk kaçırma durumunda hastanemizin ilgili birimleri anında haberleşerek hastane giriş çıkışlarında tedbir alarak bebeğin hastane dışına çıkarılmasını engellediler. Bebeğin sağlık durumu gayet iyi olup Bebek servisinde kontrolleri yapılmaktadır. Kaçıran kişi de polis ekiplerine teslim edilmiştir. Hastanemizde durum stabil hale gelmiştir. Teşekkür ederiz diyerek basın açıklaması yapmıştır.

Tatbikat sonrası hastanemiz normal işleyişine dönmüştür.