Tarihçe
30 Kasım 2023

Tarihçe

Hastanemiz 1950’li yıllarda ilk olarak Işıklar Caddesinde Ankara Çocuk Hastanesi olarak açıldı. Hastaneye adını veren Dr. Sami Ulus’ un gayretleriyle bugünkü hastane binası 150 yatak kapasitesi ile 1963 yılında hizmete girdi.

Hastanenin ilk başhekimi olarak görevlendirilen Dr. Sami Ulus 6 Mayıs 1965 tarihinde görevi başında yaşamını yitirdi. Dönemin Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dr. Faruk Sükan tarafından hastaneye 16 Temmuz 1965 tarihinde “Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi” adı verildi.

Kuruluşundan bu yana gelişme içinde olan hastaneye, 1990 yılında 2 katlı poliklinik binası ve takip ve tedavi merkezi eklenerek halkın hizmetine sunuldu. Hizmet binasının yetersiz gelmesi üzerine hastanemiz bahçesine 5 katlı ek bina (75. Yıl Binası) yapıldı ve 23 Nisan 1998 günü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Daha sonra 23 Haziran 2008 tarihinde Zübeyde Hanım Doğumevi ile birlikte birleşerek hizmet vermeye devam etti.

Kurulduğundan bu yana Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet sürdüren hastanede 418 yatak ve 1792 personel bulunmakla birlikte; yaklaşık 40 eğitim görevlisi, 210 uzman doktor ile eğitim verilmektedir.

Ankara ve çevre illeri dışında Türkiye’nin her yerinden ve dünyanın yaklaşık 80 ülkesinden gelen hastalara 24 saat hizmet sunulmaktadır.

Hastanemiz modern cihazlarla donatılmış ve 57 yıllık çocuk sağlığı ve hastalıkları deneyimi ile Türkiye’nin bu alandaki en büyük ve en yetkin sağlık kurumlarından biridir.

Hastanemiz şu anda Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerleşkesinde hizmet vermeye devam etmektedir.

• (.1).jpg