17 Kasım Dünya Prematüre Günü...
17 Kasım 2022

premmm.jpg

Prematüre bebekler 37 gebelik haftasını tamamlamadan dünyaya gelirler. Yaklaşık her on bebekten biri prematüre doğar. Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon bebek prematüre doğar. Ülkemiz de ise her yıl doğan yaklaşık 1.200.000 bebeğin 120 binden fazlası prematüredir.
Erken doğan bebeklerin pek çok sağlık sorunu riski vardır ve bu riskler doğum haftası ve ağırlığı azaldıkça artar. Bu bebekler anne karnındaki büyüme ve gelişmelerini henüz tamamlamadan doğdukları için, başta solunum olmak üzere, kalp-damar, bağırsak ve sinir sistemleri ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Bu bebeklerin bağışıklık sistemleri tam gelişmediğinden, mikroplara karşı dirençleri de düşüktür. Bu nedenle, hassas ve özenli bir bakım ve onlar için özel olarak tasarlanmış hastanelerde tıbbi gereksinimlerinin karşılanması gerekir.Hastanemiz Yenidoğan Kliniği de başta Kadın Doğum, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Klinikleri olmak üzere ilgili diğer tüm kliniklerimizle birlikte prematüre doğan bu bebeklerimizin yaşama tutunma mücadelelerinde her zaman onların ve ailelerinin yanlarında olmaya devam etmektedir.#DünyaPrematüreGünü🌸Dünya Prematüre Günü kapsamında hazırlamış olduğu bilgilendirme yazısı için hastanemiz Neonatoloji Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Ayşegül Zenciroğlu’na teşekkür ederiz.