Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Hastanemizde Basın Toplantısı Düzenledi

Güncelleme Tarihi: 26/09/2019

Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD), İlaç Alerjileri Çalışma Grubu. “ İlaç Alerjileri Konusunda Farkındalığın Arttırılması”, “Akılcı İlaç, Akılcı Antibiyotik Kullanımının Önemi” ve “ TC Sağlık Bakanlığı E -Nabız Uygulamasının İlaç Alerjileri Konusunda Katkıları” konu başlıkları ile, penisilinin keşfedildiği günün 28 Eylül olması nedeniyle penisilin ve ilaç alerjileri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile hastanemizde basın toplantısı düzenledi.
TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent ŞEKEREL, İlaç Alerjileri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Emine DİBEK MISIROĞLU ve hastanemiz başhekimi Doç. Dr. Zülfikar AKELMA’ nın katılımı ile “ Hekim önermedikçe gereksiz ilaç Kullanımı” ve “Çocuklarda ilaç alerjileri” konularına değinildi.