Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinikleri

Güncelleme Tarihi: 22/10/2019

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM BÖLÜMÜ

23.06.2008 tarihinde hastanemizin Zübeyde Hanım Doğumevi ile birleşmesi ile kadın doğum kliniğimiz hastanemiz bünyesinde fiilen çalışmaya başlamıştır. Kliniğimizde 21 sezaryen, 4 ameliyathane (uyandırma), 18 nisaiye, 16 yüksek riskli gebelik ve 31 septik olmak üzere toplam 111 yatak vardır. 21 yataklı doğum takip salonumuz mevcuttur. Kliniğimiz acil servis, poliklinikler, doğumhane, yataklı servisler ve ameliyathaneleri ile tüm başvuran hastalarımıza en iyi ve yeterli tıbbi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Kliniğimizde 1 klinik şefi 21 uzman doktor ve 5 asistan doktor hizmet vermektedir.

Sunulan Hizmetler:

• Poliklinik hizmeti
• Klinik hizmeti

Poliklinik Hizmetleri

Hafta içi her gün 08-17 saatleri arasında hastanemiz D-blok giriş katında 9 adet polikliniğimizde deneyimli uzman hekimlerimiz tarafından poliklinik hizmeti verilmektedir. Bu hizmetlerde gelişmiş ultrason cihazları ile ayrıntılı laboratuar tetkiklerinden yararlanılmaktadır. Gebeler için bu hizmetlerin yanında, fizik tedavi, diş tedavisi, psikiyatrik muayene ve tedavi hizmetlerimiz sunulmaktadır.

OBSTETRİK (GEBE TAKİBİ)

Kliniğimizde gebelik ve gebelik sonrası dönemde (lohusa), hastalarımıza hizmet verilmektedir. Gebelik süresince gerekebilecek tüm tetkik ve girişimler kliniğimiz bünyesinde yapılabilmektedir. Hastanemiz riskli gebeliklerin takip ve tedavisi için, cihaz ve ekip bakımından tam donanımlı ve yeterlidir. Gebelere eğitim proğramlarımız mevcuttur.

ÜREME ENDOKRİNOLOJİSİ ve KISIRLIK

Kliniğimizde doğurganlık döneminde ve postmenopozal dönemde hormonal bozuklukların tanı ve tedavisi ile kısırlık takip ve tedavisi yapılmaktadır.

GENEL JİNEKOLOJİ VE JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ

Kliniğimizde myom, yumurtalık kistleri, rahim ameliyatları (histerektomi, rahim sarkması ameliyatları, idrar kesesi - idrar kaçırma ameliyatları, rahim- rahim ağzı- yumurtalık kanseri cerrahisi, kolposkopik rahim ağzı incelemesi, endoskopik cerrahi, laparoskopik, histereskopik tanı ve tedavi) yapılmaktadır.

AİLE PLANLAMASI

Hastanemize başvuran hastalarımıza ayaktan korunma yöntemleri konusunda eğitim verilmektedir. Aile planlaması için tüm yöntemler ücretsiz uygulanmaktadır.

Hekimler

Prof. Dr.     Tuncay KÜÇÜKÖZKAN                                                   Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim Sorumlusu

Doç. Dr.      Elif YILMAZ                                                                         Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Görevlisi İdari Sorumlusu

Doç. Dr.      İsmail Burak GÜLTEKİN                                                 Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim Görevlisi