Doç. Dr. Türkan AYDIN TEKE

Güncelleme Tarihi: 07/02/2019

DOÇ. DR. TÜRKAN AYDIN TEKE

Nevşehir doğumludur. İlk, ortaokul ve lise eğitimini Eskişehir’de, tıp eğitimini Ankara Üniversitesinde 1996-2002 tarihleri arasında tamamlamıştır.

Hacettepe Üniversitesinde 2003-2009 tarihleri arasında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır.

2014 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Yan Dal Uzmanı, 2017 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Doçenti unvanını elde etmiştir.

Halen Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bruselloz, tüberküloz, paraziter hastalıklar, Kawasaki hastalığı, gram negatif kan akım enfeksiyonları alanlarında akademik çalışmaları bulunmaktadır.